Eigen projecten en prijsvragen

Bij de ontwikkeling van dit vastgoed wat in eigendom is brengen wij publieke, private en particuliere belangen op een lijn. Daarbij staan de aan een dergelijke locatie gerelateerde maatschappelijke opgaven centraal en is participatie van belanghebbenden vanzelfsprekend.

Daarnaast brengen wij samen met partners biedingen via prijsvragen op kleine en grotere projecten uit waarbij we aansluiting zoeken met de aan een dergelijke locatie gerelateerde maatschappelijke opgaven. Waar dat mogelijk is betrekken we de belanghebbenden rond een dergelijke locatie daarbij.

Bongerd Amsterdam 800 woningen

Competitie herontwikkeling volkstuinencomplex en aangrenzende bedrijventerrein. In samenwerking met meerdere ontwikkelaars en woningcorporaties is samen met architect Rudy Uijtenhaak een stedenbouwkundig concept ontwikkelt wat uiteindelijk het geleid tot het bod wat de gemeente heeft geaccepteerd.

Partners: BNG, Eigen Haard, MABON, Van der Leij Bouwbedrijven


Aankoop, sloop boerderij, ontwikkeling en verkoop 8 woningen A'veen

Na de aankoop, sloop en sanering van een boerderij aan de Amsterdijk Zuid in Amstelveen is in overleg met de gemeente Amstelveen een plan ontwikkeld en gerealiseerd van 8 vrije sector woningen.

Partner: Van der Leij Bouwbedrijven

Ontwikkeling Visto terrein Zuiddijk 178 Zaandam

Na onderhandeling met de eigenaar is er in overleg met de gemeente Zaanstad een plan ontwikkelt voor 13 vrije sector woningen.

Partner: Heddes Bouw

Waterside II

Aankoop en sanering van een voormalige bedrijfslocatie van een houtverduurzamingsbedrijf en de ontwikkeling van 80 appartementen met voorzieningen van diverse afmetingen in 4 tot 5 bouwlagen in buitendijks gebied langs de Maas

Overlegd met: gemeente Rotterdam

Partner: BioSoil

Schoteroogbrug Haarlem

In uitnodiging van de gemeente Haarlem heeft SAAP een ontwikkelcombinatie samengesteld. Deze heeft in competitie een aanbieding voor de herontwikkeling van de jachthaven tot 100 appartementen en 20 havenwoningen inclusief het ontwerp en realisatie nieuwe brug over het Spaarne uitgebracht bij de gemeente.

Partners: Heddes Vastgoed, HSM, Jos Scholman, IPV Delft, Khandekar

Herontwikkeling Honig fabriek Koog a/d Zaan e.o.

Competitie herontwikkeling leegstaande Honig fabriek in Koop a/d Zaan in combinatie met herontwikkeling aangrenzende bedrijven en woningen. Uitwerking in een appartementencomplex met 10 bouwlagen.

Tijdens de voorbereiding om te komen tot een aanbieding heeft er overleg plaats gevonden met alle aangrenzende woningen en bedrijven.

Partners: Heddes Vastgoed, Thijs Asselbergs Architectuurcentrale

Vervolg

dr. Oetker heeft een ander bod geaccepteerd

Wieringerrandmeer

Competitie ontwerp en ontwikkeling Wieringerrandmeer in combinatie met ontwikkeling en realisatie recreatiewoningen

Partners: Van Wijnen Vastgoed, Van Gelder, SVP

Vervolg

De provincie Noord-Holland heeft de competitie beeindigd.

Waterside III

Ontwikkeling aangrenzend terrein, een combinatie van deels drijvende woningen en een ontmoetingscentrum met daarop appartementen

Overlegd met: Rijkswaterstaat, gemeente Rotterdam, kerkgenootschap